Världens bästa innebandymålvakt väljer Salming

Den finske landslagsmålvakten Eero Kosonen, som till vardags spelar för SM-finalisterna 2017 Växjö Vipers, har skrivit på ett tvåårsavtal med Salming. Eero Kosonen blev utnämnd till världens bäste målvakt förra säsongen, hans insatser i VM-finalen mot Sverige var helt avgörande för att guldet skulle hamna i Finland.
– Vi är otroligt glada och stolta över att få jobba tillsammans med Eero Kosonen de närmaste åren, han är en oerhört viktig spelare inte bara i sitt klubblag Växjö Vipers utan även i det finska landslaget, säger Pär Eriksson, försäljningschef för Salming Floorball.

Det man på Salming framförallt fastnade för hos Eero är att hans fokus, han lämnar ingenting åt slumpen.
– Han är också genuint intresserad av sin utrustning och kommer att kunna ge konstruktiv feedback till vårt produktutvecklingsteam, säger Pär Eriksson.

Eero har genom sitt lag Växjö Vipers samarbete med Salming kommit i kontakt med produkterna och sett vad de går för, allt från världens första sko för innebandymålvakter som kom för några år sedan till nya CarbonX-hjälmen.
– Jag har sett hur tight Salming arbetar med sina ambassadörer och jag ser fram emot att representera varumärket och vara delaktig i produktutvecklingsprocessen, säger Eero och fortsätter, Salmings fokus på målvakt känns äkta och spännande och jag gillar nya Carbon X-hjälmen skarpt.

Förutom Eero Kosonen så ingår även sedan tidigare svenske landslagsmålvakten Viktor Klintsten i Salming-stallet, Viktor har även deltagit i produktutvecklingen av just CarbonX-hjälmen. Värvningen av Kosonen tillsammans med lanseringen av kolfiberhjälmen Carbon X, förmodligen världens lättaste målvaktshjälm i premium-segmentet, visar att Salming satsar hårt på just målvaktssidan. Men det kommer mera, detta är bara starten på ett ännu tydligare innebandyfokus.
– Vi kommer att släppa flera innebandynyheter under senhösten, mer är så vill jag inte avslöja nu, säger Gunnar Oesterreich, marknadschef på Salming.

Salming CarbonX
Pris: 3 499 kr. Material: Kolfiber (Carbon). Vikt: 580 gram**. Färg: Svart.

* Jämförelsen gäller innebandymålvakts-elithjälmar i det s k premiumsegmentet 2 000 kr – 4 000 kr​
**Angiven vikt baseras på tillverkarens egna uppgifter

Innebandymagazinet Produktguiden
Jämför produkter
  • Total (0)
Compare
0