Uppdaterad version av U3 från Unihoc

Unihocs skosatsning går in på 4:e säsongen – i år får vi bland annat se en uppdaterad U3-modell.

Johan Jihde på Unihoc om nya modellen:
U3-modellen var den första skon vi släppte och i takt med att vi har utvecklat sortimentet varje säsong och lagt till nya modeller så har U3-skorna fortsatt att vara väldigt populära och behållit sin trogna kund. Nu när vi går in i vår fjärde säsong med skor så kände vi att vi ville ta nästa steg för modellen och ge den en ny framtoning och även slipa lite på skornas egenskaper.

Vad skiljer den här från tidigare U3-skor?
– U3 Elite har fått en helt omarbetad överdel med en moderniserad design, där vi jobbat med nya material på både inner- och yttersida. Basen är ett mikrofiber-material med mycket låg vikt och väldigt god andningsförmåga, som sedan förstärkts med PU-material för ökad stabilitet. Delar av överdelen är även designad med en hotmelt-yta för att hålla nere vikten på skon och ge den ett tekniskt utseende.

För vilken spelartyp passar U3 Elite?
– Först och främst så finns U3 Elite i både dam- och herrmodell, och skon är enklast beskriven som en mycket stabil innebandysko som klarar av spelets snabba tempoväxlingar utan att göra avkall på smidighet och låg vikt. Det är en sko för spelaren som har mycket höga krav på greppet mot golvet, och detta har vi säkerställt genom att vi fortsätter att använda oss av vårt framgångsrika SUPtraction-gummi i yttersulan.

Vad skiljer U3 från U4?
– U4 STL har en något lägre vikt och en lite mjukare och smidigare läst än vad U3 Elite har, men för den som vill åt en stabil innebandysko med lite mer traditionella egenskaper så är U3 ett utmärkt val.

Berätta om designtänket?
– Vi har i högre grad än tidigare låtit materialvalen vara en del av designen, där kombinationen av hotmelt-print och PU-material för överdelen ger en mycket modern look på skon. Trots att den nya looken ger en helt ny framtoning där man exempelvis kan göra inner- och yttersida i olika färger, som på herrmodellen, så ville vi gärna behålla vissa element från vår grunddesign på ursprungsmodellen för att ge igenkännlighet för den trogna U3-kunden. Det är därför vi fortfarande använder vår Unihoc-symbol på båda sidorna av skorna, men även den har fått en viss uppdatering i looken mot tidigare, avslutar Jihde.

Unihoc U3 Elite Men blue/yellow
Pris: 1300 kr. Storlekar: 36-47.

Unihoc U3 Elite Lady white/coral
Pris: 1200 kr. Storlekar: 36-42.
Innebandymagazinet Produktguiden
Jämför produkter
  • Total (0)
Compare
0