UNIHOC presenterar helt ny skaftteknologi – EDGE

På fredag släpper UNIHOC sin nya uppdaterade curve-teknologi – EDGE. För dig som spelare innebär den mer kraft i skottet utan att tumma på bollhanteringen!

Vi tog ett snack med Unihocs Johan Jihde om nya EDGE:n:

Vad är EDGE?
– EDGE är vår vidareutveckling av det populära Curve-konceptet, där vi har arbetat med att behålla den extra hjälp man får i skottet av ett Curve-skaft utan att för den skull göra avkall på bollhantering och klubbteknik.

Vad skiljer denna från era övriga skaftteknologier?
– Med EDGE så kombinerar vi Curve-formen på skaftet med ett förstärkt parti med tre skåror som sitter mitt på Curve-formens backhandsida. Dessa tre skåror gör att skaftet får en ökad kick-effekt i skottögonblicket, eftersom skårorna ger en extra styvhet som snabbare pressar tillbaka skaftet till sin ursprungliga form i skottets release. Det blir en extra skjuts i skottet tack vare den snärt som uppstår, helt enkelt.

Fördelarna med EDGE?
– Vi har minskat den del av skaftet som har en Curve-form, en större del av skaftet är alltså rakt. Vi har dessutom jobbat med endast en minimal 1.0-vinkel på skaftet, vilket gör att skaftet har en mindre Curve-vinkel än dom andra modellerna, och detta underlättar både bollhantering och teknik. Känslan blir att man har ett rakare skaft i händerna men ändå får en grym effekt på skotten tack vare EDGE-teknologin.

Vilka modeller kommer finnas med nya skaftteknologin?
– Vi släpper två modeller i första läget: UNITY EDGE Curve 1.0 29 samt EPIC EDGE Curve 1.0 26.

Designtänket?
– Båda modellerna har fått behålla så mycket som möjligt av de kostymer som vi använder oss av för resterande modeller i UNITY- och EPIC-serierna, med den skillnaden att vi har valt att chroma båda dessa toppmodeller och sedan låta chromen skina fram exakt där EDGE-skårorna sitter för att highlighta denna nya feature. Looken blir både spännande och exklusiv, precis som klubbmodellen.

Unihoc EPIC EDGE CURVE 1.0 26
Pris: 1500 kr. Längder: 96, 100, 104 cm. Vikt: 229 gram (96 cm). Blad: EPIC white hard.


Unihoc UNITY EDGE CURVE 1.0 29
Pris: 1400 kr. Längder: 96, 100. Vikt: 228 gram (96 cm). Blad: UNITY neon red medium.
Innebandymagazinet Produktguiden
Jämför produkter
  • Total (0)
Compare
0