Tenaci utmanar med nytt grepplindekoncept

tenaci

Den forne elitspelaren Jens Larsson gick länge och funderade över grepplindor. Utan att hitta den perfekta lindan valde han i våras (tillsammans med sina två söner) att lansera och ta fram en egen linda.

Hur har framtagandet av Tenaci-lindan gått till?
– Vi har funderat länge på detta angående grepplindor, finns inte många bra på marknaden. Först försökte vi hitta leverantörer själva men till slut så anlitade vi en svensk kontakt i Kina som hjälper företag att hitta bra och seriösa leverantörer. När vi hittat det vi sökte så bollade vi med dem angående material, design, färger etcetera. Till slut blev vi nöjda, det är den produkten vi har idag, säger Jens.

Vad gör Tenaci-lindan speciell jämfört med andras tillverkare?
– Den är lätt och lite tunnare än de flesta andra, spelarna tycker de får en bra känsla tack vare det. Greppet är riktigt bra med såklart. De gillar även att de är stilrena.

Varför passar Tenaci-lindan för just innebandyspelaren?
– Lättheten och tjockheten samt hålen som gör att den torkar lite snabbare samt lite extragrepp. I stort sett alla som testat våra produkter är supernöjda, alla typer av spelare. Känns kul att jobba med en bra produkt!

tenaci-linda

Kommer vi få se andra varianter på lindan?
– Vi har i dagsläget fyra olika färger, vi kommer kanske ta in nån mer färg framöver, nya provfärger på väg hem just nu. Vi har lite andra idéer som vi kommer testa också.

Några fler produkter på gång från Tenaci?
– Vi har även pannband i dagsläget, det är uppskattat också men mest en rolig grej. Vi letar andra produkter, har hittat några spännande saker, men det blir steg 2 eller 3. Vi vill först och främst bli bäst på grepplindor. Vi jobbar mestadels i Sverige men redan nu har flera andra länder hört av sig, riktigt kul!

Nämn några stjärnor som använder lindan?
– Tyvärr är de flesta stjärnor redan sponsrade eller knutna till klubbens leverantörer. Vi sponsrar Patrik Rokka (IBK Dalen) och  Patrik Suchanek (IBK Dalen/tjeckiska landslaget). Vi förser några kommande stjärnor samt lite lag här och där.

Berätta om möjligheten att få sin klubbs logga på lindan
– Klubbar, cuper och camps kan få en egendesignad grepplinda. Vi hjälper dem med designförslag/budskap. Minimumorder är här 500 st. Klubben får en unik produkt som de kan sälja till sina medlemmar och tjäna en hyfsad slant, lite win-win.

Vad kostar det för en förening att ta fram en egen linda?
– Föreningarna betalar 59 kronor per linda inkl. tryck och moms, frakt tillkommer (cirka 400 kronor). Säljer man alla grepplindorna för 99 kronor styck till sina medlemmar/fans så tjänar de 20.000 kronor. Leveranstiden efter beställning är runt 30 dagar.

tenaci-lag

Ledberg Innebandy har tagit fram en egen linda.

Något annat kring Tenaci kunderna bör känna till?
– Ja, vi ger även bidrag till Barncancerfonden, 1 krona per såld grepplinda, vi hoppas kunna skänka mycket pengar i framtiden, avslutar Jens.

tenaci-grupp2

Fakta: Tenaci Grepplinda
Pris: 99 kronor. Längd: 2 meter. Färger: Darkgrey, Lightgrey, Orange, White.

Pris och fakta från tillverkaren 2016-09-20

Innebandymagazinet Produktguiden
Jämför produkter
  • Total (0)
Compare
0