Skottmärken som hjälper dig att utveckla ditt skott

Med inspiration från de klassiska simmärkena introducerar skottinstruktören Patrik Lönell nu ett nytt sätt för dig att kunna utveckla ditt skott.

patrik

Patrik Lönell

Vad är Skottmärken?
– Skottmärken innebandy är ett helt nytt sätt att på något sätt kunna mäta sin skottförmåga med olika typer av innebandyskott. Helt enkelt ett kunskapstest för innebandyspelare. Här gäller det verkligen att koncentrera sig och ha fokus på att få skotten på målet innanför den röda ramen förklarar Patrik Lönell och fortsätter:

– Konceptet med Skottmärken uppmanar spelaren att prova olika sorters skott och därmed finslipar spelaren på sin skotteknik och skärper sin förmåga att få skotten på mål. För varje avklarat kunskapstest får man ett skottmärke (klistermärke) som man fäster på sin märkestavla.

skottmarken_tavla

Märkestavlan där man fäster skottmärkena efter godkänt test.

Hur funkar det rent konkret med Skottmärken?
– Det finns 16 olika skottmärken i tre olika svårighetsgrader Guld, Silver och Brons. Brons är på 3,21 meter avstånd, Silver på 5,38 meter och Guld är på 10,70 meter. Så totalt blir det 48 Skottmärken om du lyckas ta alla skottmärkena.

Anpassas det efter åldrar också?
– Ja, olika nivåer finns för att anpassa konceptet till olika åldrar och för att bidra till utvecklingen att lära sig att skjuta längre och längre ifrån målet och fortfarande behålla fokus. Att träffa målet när du skjuter.

skottmarken_marken

Totalt finns det 48 olika skottmärken.

Berätta om själva skottmärkena
– Skottmärkena har fått namn efter olika karaktärer: Fighter, Star, Hero, Panzar, Sniper med flera. Kunskapstestet innebär att för varje typ av skott ska alltså ska sätta tre skott på raken över en sargbit. Typen av skott är de traditionella skotten som redan finns i min Skottskola. Men det finns också en del riktiga svårighetstester till exempel Master, Legend och Alien som kräver lite mer fokus, teknik och skicklighet.

Gör man detta individuellt eller tillsammans med sitt lag?
– Det går alldeles utmärkt att göra både och. Du kan själv köpa en märkestavla och skottmärken med instruktioner och sedan stå och träna skotten hemma. Eller så beställer din innebandyklubb ett ”Lagpaket” och får då 25 Märkestavlor med Skottmärken som man sedan kan använda vid specialträning av innebandyskott.

skottmarken_vepan

Vepan som man fäster längst ner på målet.

Hur kom du på idén med Skottmärken?
– Det var en före detta skolkamrat  Johanna Wihl som frågade mig under en workshop på Kalmar Science Park, där jag fick expertråd om utveckling av konceptet med Skottskolan: ”Hur vet jag när jag är färdig? Hur vet jag när jag kan skjuta?” Det fick mig att associera till Simförbundets Simmärken med märkestavla och så föddes idén och jag började ta fram ett eget koncept för just innebandyskott. Efter 16 år som Skottinstruktör kände jag att det var en naturlig utveckling av mitt skottkoncept, avslutar Patrik Lönell.

Skottmärken finns i 3 olika paket: 

Individuellt paket - 1 spelare
Pris: 400 kr. Innehåller: Skottvepan, 48 Skottmärken och Märkestavlan. Man kan skippa skottvepan och bara köpa märkestavlan och skottmärkena för 150 kr.
Lagpaket/Teampaket - 25 spelare
Pris: 5 000 kr. Innehåller: Skottinstruktör samt att alla spelare får varsin märkestavla med Skottmärken och laget får 1 st Skottvepa. (Bidrag går att söka från SISU för utbildning).
Föreningspaket - flera lag
Vill man involvera hela föreningen så får man begära en offert. Det beror på antalet lag/spelare etc.

Innebandymagazinet Produktguiden
Jämför produkter
  • Total (0)
Compare
0