Salming Kim Nilsson Edt – nu med Q1-blad

Lagom till att Kim Nilsson och svenska landslaget ska bärga tredje raka VM-guldet i december får vi se en uppdaterad version av landslagsstjärnans egna klubbmodell.

Vi tog ett snack med Salmings Pär Eriksson gällande det nya släppet:

Vad skiljer den här modellen från Kim Nilsson Edt som kom vid säsongsstarten?

– Detta är ett säsongssläpp som följer upp succén med Kims klubba i ordinarie säsong. Då Kim är så otroligt populär bland kidsen har vi valt att lägga till en 82cm variant också, vilket nu ger totalt 3 längder i hans serie.

Några andra förändringar?
– Rent performance-mässigt skiljer sig detta släpp genom att det sitter ett Q1-blad på klubborna, detta beror på att Kim har kört både Q5 och Q1, till och från under säsongen.

Hur har Kim varit involverad i utvecklingen?

– Kim har gett sin feedback på vilka egenskaper han söker i produktutvecklingsfasen och är en ovärderlig del av test-fasen

Berätta om designtänket

– Designtänket är rakt och enkelt – precis som Salming alltid har varit och något som Kim också gillar, därför fortsätter vi på den rena designen och arbetar med ytfinish och sparsmakade effekter. Less is more helt enkelt!

Vilken spelartyp passar klubban för?

– Q1-bladet har en bred målgrupp då det med sin unikt låga vikt och lite plattare backhandsida passar finsnidaren och playmakern perfekt men med sin förknäckta häl samtidigt ger riktigt hårda skott. KickZone-skaftet ger en extra kick och kraft i skotten, avslutar Eriksson.

Salming Q1 White KZ KN7 EdtSalming Q1 White KZ KN7 Edt JRSalming Q1 White KZ KN7 Edt YOUTH
Pris1 300 kr1 000 kr600 kr
Längd96, 100 cm87, 92 cm82 cm
Flex273235
BladSalming Q1 EnduranceSalming Q1 EnduranceSalming Q1 Endurance
GreppX3M Grip ProX3M Grip ProX3M Grip Pro

Fakta och priser från tillverkaren 2016-11-02.

Innebandymagazinet Produktguiden
Jämför produkter
  • Total (0)
Compare
0