Nysläpp från Salming – Q1 Tourlite Kickzone Oval

Victor Hansson från Växjö Vipers med nya Q1 Tourlite Kickzone Oval

Salming släpper oval Q1 Tourlite Kickzone En av många produktnyheter från Salming för säsongen 17/18 är en klubba med oval skaftprofil.

Med Q1 Tourlite Kickzone Oval vill Salming tillgodose en ökande efterfrågan på ovala skaft på högpresterande klubbor. Vi pratade med Pelle Eriksson, Försäljningsansvarig på Salming och bad honom berätta mer om sitt nya släpp.

Beskriv den nya Salming klubban Q1 Tourlite Kickzone Oval
– Salming Q1 Tourlite Kickzone Oval är en Kickzone klubba som är tillverkad i Tourlitematriel för att minska på vikten. Ovalt grepp längs hela skaftet och utrustad med Salmings populära Q1 blad i Enduranceplast.

Varför gör ni en oval klubba?
– Dels för att efterfrågan på ovala klubbor har ökat de senaste åren samt att vi nu släpper den med teknologiskaft och i lättviktsmaterial gör att det blir en helt ny klubba i vår range. Exportmarknaden är såklart en tanke då ovalt är mer vanligt där men även hemma i Sverige ser vi en större önskan på toppklubbor i ovalt.

Mycket fokus ligger idag på klubbornas vikt – vad innebär det för vikten att klubban är oval?
– Det är inte mycket skillnader på runt- kontra ovalt skaft i sig, men om det är ett skaft som har teknologier adderas det vikt då detta kräver lite mer material.

Har Salming haft ovala toppklubbor förut?
– Ja det har vi men denna modell adderar en extra dimension i utbudet då det är den första som har teknologiskaft med sin Kickzone som säljer bra på Salming.

Vilken spelartyp passar klubban för?
– 27 flex och Kickzone i kombination med Q1 bladet så är detta en perfekt klubba för den som gillar att skjuta handleds och slagskott. En sniper helt enkelt.

Kommer kunderna att kunna se fler ovala/semiovala klubbor framöver och på andra flexer?
– Så kan det absolut bli, vi är i full fart med nästa säsongs sortiment just nu men inget vi kan gå in i detalj på i nuläget.

I vilka längder kommer Q1 Tourlite Kickzone Oval?
– 96,100,103 cm

Vilken flex är det?
– 27 flex

Vilket blad sitter på?
– Q1

Vilken linda sitter på?
– Salming X3M Grip Pro

Vad kostar klubban?
– 1200 kr

Salming Q1 Tourlite Kickzone Oval
Pris: 1 200 kr. Längder: 96, 100, 103 cm. Flex: 27 mm. Blad: Salming Q1 Endurance Orange.

Pris och informationen på produkten dateras på 29:e Augusti 2017. 

Innebandymagazinet Produktguiden
Jämför produkter
  • Total (0)
Compare
0