Mest sålda Salming-klubban i butikerna just nu: CarbonX

Salming Q5 CarbonX är med sina 190 gram den lättaste klubban populära Q5-serien. Skaftet är tillverkat i materialet CarbonX, ett revolutionerande kolfibermaterial med mycket låg vikt, samt ett klister med hemlig sammansättning. Den här klubban passar spelare som vill ha en kombination av låg vikt och hög prestanda.

Berätta om processen och tankarna bakom den här klubban!

– Vi jobbar ständigt på att förbättra och förfina våra produkter och sortiment och i detta fallet har vi med vår tillverkare fått fram en ny typ av kolfiber som är betydligt lättare än föregångarna. Med detta kom såklart idéen om att göra en väldigt lätt klubba som alltid attraherar marknaden på ett bra sätt, säger Pär Eriksson, försäljningsansvarig på Salming.

CarbonX är er mest sålda klubba just nu, framförallt modellen med Q1-bladet, vad tror du är anledningen till succén?

– Många är nyfikna på lätta produkter och när man väl har testat denna klubba i butik så är det ett högt utfall på att konsumenten köper den. Balansen är väldigt bra och omtyckt och den enkla, sparsmakade designen på Q1-varianten ligger rätt i tiden.

Salming Q5 CarbonX
Pris: 1 299 kr. Flex: 29. Material: 100% Carbon. Grepp: Tourlite+. Vikt: 190 gram (96 cm). Färg: Orange/gul. Blad: Quest 5. Bladmaterial: Endurance™. Skaftlängd: 96 cm, 100 cm. Klubblängd: 107 cm, 111 cm.

Vilken spelstil passar den här klubban för?

– Svårt att låsa in denna i något fack då det sitter mycket i handlederna, men spontant så tror jag att den är perfekt för en snabb och teknisk forward/center som bygger sitt spel på snabba förflyttningar med bollen.

Kommer den i juniormodell också?
– Inget vi har i dagsläget då det är en klubba i det högre prisläget, men det är något vi internt diskuterat för framtiden, så vi får se.

För fler som nu vill köpa den här, vart hittar man den?
– Som du nämner är det vår mest sålda klubba i toppsegmentet så många har valt att satsa på denna modellen. Samtliga innebandyspecialister har den och även de lite större butikerna inom innebandy hos sportkedjorna i Intersport, Stadium, XXL, Sportringen och Team Sportia har köpt in den.

Se fler bilder i Instagram-videon:

Fotnot: Angiven fakta baseras på tillverkarens egna uppgifter.

Innebandymagazinet Produktguiden
Jämför produkter
  • Total (0)
Compare
0