Jihde: ”EPIC tillgodoser ett viktigt behov i vårt sortiment”

Under ett år har Unihoc utvecklat sitt nya blad EPIC och tanken med det är enligt Johan Jihde (produktchef på Unihoc) att fylla den pusselbit som saknats i tillverkarens sortiment:
–  Vi har känt att vi saknat en bladmodell mitt emellan vårt kraftigt skålade Unity-blad och våra ”rakare” blad Player/Player+/Replayer. Där kommer EPIC in på ett bra sätt.

Bladet har fått en ny, modern look gällande det viktiga partiet under cylindern, där Unihoc skapat vridstyvhet i kombination med ett nytt häftigt sätt att presentera loggan.

Egenskaper till EPIC har hämtats från flera av Unhocs tidigare blad, spelmässigt ger det en slags kombination mellan Unity och Replayer. Bladet har en relativt grund konkavitet längs spelytan, som i kombination med en medelstor fabrikshook och en tydlig grepp-kant innanför ytterramen kommer att passa många olika spelartyper.

EPIC funkar utmärkt för båda skott och passningar. Därav kommer flera passningsspelare och skyttar att välja EPIC, för att få hjälp med att förbättra flera delar i sitt spel.

Vikten på bladet ligger på 78 gram och är därmed Unihocs tyngsta blad på marknaden.
– Detta beror på att vi har valt att ge bladet en så kraftig vridstyvhet som möjligt längs hela konstruktionen, förklarar Johan Jihde.

EPIC-bladet kommer finnas i 4 hårdheter – soft, medium, hard, samt i Feather Light (PP) och 7 färger. Exakt releasedatum är inte satt ännu men räkna med någon gång i juni/juli.

Taggar:

Innebandymagazinet Produktguiden
Jämför produkter
  • Total (0)
Compare
0