Airlight – Zones lättaste klubba någonsin

På fredag släpper Zone sin andra Limited Edition-klubba den här säsongen – Zone Zuper Black Series Airlight 27 Matt. Klubban är den lättaste som tillverkaren skapat.

Vi tog ett snack med Kalle Brännberg på Zone gällande den nya klubbmodellen:

Vad väger nya klubbmodellen?
– Den väger strax under 200 gram i 96 cm, men det är alltid lite olika med tanke på att skaften är handgjorda och då skiljer det alltid ett par gram mellan de lättaste och de tyngsta. Men snittet säger strax under 200 gram.

Hur har ni lyckats få ner vikten på den?
– Vi har en stark utvecklingsavdelning som jobbat tillsammans med vår fabrik av kolfiberskaft, där man laborerat med vikter och balans för att få fram ett väldigt lätt skaft, som fortfarande har de preferenserna som vi vill ha. För oss är detta optimalt.

Berätta om designen på klubban
– Den här klubban kommer passa bra in i vår svart/vita identitet. Våra Black Series har sålt extremt bra än så länge. Nu kommer ytterligare en variant i mer exklusiv design med silverkrom och matt yta. Mer minimalistiskt blir det inte.

Vilken spelartyp passar klubban för?
– En kräsen Zone-spelare som vill ha vårt allra bästa och då en spelare som sätter fokus på balansen i klubban. Airlight är det lättaste vi skapat, men inte det lättaste på marknaden. Det finns lättare klubbor, men inte med den här balansen.

Vilka SSL-spelare kommer spela med klubban?
– Linus Andersson och Anton Eriksson lirar med den redan och har gjort så under ett par veckor, avslutar Brännberg.

Zone Zuper Black Series Airlight 27 Matt
Pris: 1 200 kr. Vikt: 198 g (96 cm). Längder: 96, 100, 104 cm. Flex: 27. Blad: Zone Zuper.

Innebandymagazinet Produktguiden
Jämför produkter
  • Total (0)
Compare
0