9 råd till rätt köp

Ta med dig det här – innan du shoppar din nya innebandyutrustning!

1Individanpassat Det är du som ska använda grejerna – så se till att dina investeringar har en grund. Att hitta en klubba i rätt längd och flex är givet. Glöm dock inte av att värdera bladets skålning och hårdhet eller skornas passform och funktion. 

2Ta hjälp av experter Att du läser detta är ett tecken på att du bryr dig och är mån om att använda rätt produkter. Det är vettigt att gå till butiker med kunnig personal eller till webbutiker där information bruka vara extra lättillgänglig, ofta räcker det med ett par knapptryck på mobilen.

3Tänk utanför boxen Använder du samma varumärke år ut och år in utan att tänka på förnyelse? Det är inte fel att känna på nya produkter. Vem vet, du kanske hittar något som höjer dig – eller vinner mer självförtroende i att du redan har den bästa utrustningen.

4Testa Även om du förälskat dig i en läcker produkt så kan du vinna mycket på att testa den ordentligt innan du köper. Kläm, känn och prova. Läs recensioner på webben om hur andra som också testat produkten har upplevt just den.

5Jämför butikernas olika priser på webben Det lättaste sättet att jämföra priser på olika produkter är att söka på webben, där alla butiker har sina respektive hemsidor, istället för att springa mellan de riktiga butikerna. Det är något som kan löna sig. Ha dock i åtanke att fraktkostnader och administrationsavgifter kan tillkomma vid köp via webb.

6Skaffa komplett utrustning Det är enkelt att stirra sig blind på den där nya fräscha stickan. Men missa inte att ha minst en klubba, ett blad och någon linda i backup – du vet aldrig vad som händer under nästa träning eller match. Kom alltid väl förberedd!

7Låt detaljerna kosta Man brukar säga att det är detaljerna som avgör en innebandymatch. Då är det dumt att inte lägga en hundring extra på den där speciella detaljen som gör dig tryggare och bättre på planen. Det är oftast värt att ha riktigt bra material istället för att behöva köpa nytt igen efter bara några veckor.

8Byt ut det som är slitet En klubba eller sko behöver inte gå sönder för att du ska köpa en ny. Tids nog slits all utrustning och dess egenskaper försämras, även om det inte syns på ytan. Ett nytt blad, linda, skaft eller ett par nya skor kan vara det som lyfter ditt spel när det behövs som mest. Vänta inte till det är försent.

9Var påläst Ju mer kunskap du har om produkter och ditt eget spel, desto enklare är det för dig att göra rätt val i butiken. Lyssna på kompisarnas snack på träningen, titta på hur de bästa spelarna utrustar sig till match och, så klart, håll koll här på Innebandymagazinet Produktguide.

Innebandymagazinet Produktguiden
Jämför produkter
  • Total (0)
Compare
0